Hoppa till innehåll

TUT-mötet den 30 mars och 31 maj 2012

Den 23 maj höll vi vårt vårmöte. Då  hade Hasse Tellgren och Ulla Nybom valt plats.

I strålande väder mönstrade vi in på Sanna Hed, det vill säga mässen på kullen vid gamla landsvägen till Kumla. Här har både kavalleri och husarer samlats till årlig exercis ända fram till 1904, då I3 och Skövde fick ta över. Även här hade vi en duktig guide (Tittis kusin)  klädd i fin uniform. som berättade om hur det dagliga livet på 1800-talet kunde te sig för en soldat. Varje dag inleddes med  revelj klockan 04.00 som blåstes av orkester och sedan följde olika morgonmål och morgonsupar och korum innan dagens övningar började. I anslutning till de stora salarna finns museum med pedagogiskt upplagd information och modeller.

En kort diskussion, inledd av Bengt Eriksson, huruvida vi ska ha en egen hemsida eller presentera och meddela oss med varandra på annat sätt, blev en lång diskussion som utmynnade i att vi funderar till nästa möte, som anordnas av radarparet Ulf Österman och Helena Carlsson.

Våra övningar denna träff gick ut på att göra kaffebordet rättvisa. Som vanligt ett överdåd av bröd, denna gång nästan sju sorter, allt hembakat av Ulla! Vi lyckades inte göra slut på allt så Monica tog med en del till Katarina, som var den enda som inte kunde vara med denna dag.

Dagen till ära hade vi två gäster, Maria Nilsson, som febrilt funderar på hur hon ska kunna bli fullvärdig medlem i TUT  en gång i framtiden. Maria slutade på Transten för 12 år sedan och har sedan dess jobbat på Folkasboskolan. (Räknar vi kommunpoäng eller kan hennes roll som designer  av vårt diplom ge en fribiljett?)

Den andra gästen var Titti Söderlund, uppskattad medarbetare i många år på Transtenskolans special/resursavdelning. Båda gästerna såg oförskämt fräscha och unga ut i den grånade församlingen.

Helena hade redan denna dag en programpunkt. Hon har skrivit TUT-sången, som vi övade på till hennes ackompanjemang på piano. Det kommer att låta riktigt bra nästa gång. Då ska vi  inviga medlem nr 16, Kurt Tina.

Till dess önskar jag alla en skön sommar!
Gun Bellander (nr 4)